Skip to content Skip to footer

İmplant eğitimi, çeşitli kurslarla ve üniversite tabanlı eğitimlerle yapılmaktadır. İlgili diş hekimleri bu eğitimi alarak kendilerini geliştirirler. Artık, implant günümüz diş hekimliğinin zorunlu bir parçası olmuştur. Tecrübeli ve başarılı bir ekiple, steril şartlarda yaptıracağınız implanları çok uzun yıllar kullanacağınızdan şüpheniz olmasın.

Bebekler genelde 6-8 aylıkken ilk dişlerini çıkartırlar. Ve 2.5-3 yaşına kadar toplam 20 adet dişlerini tamamlarlar. Bu yaştan sonra yavaş yavaş sizin yardımınızla diş fırçalama alışkanlığı edindirilmelidir.

Süt dişleri, sürekli dişlere rehber görevi göreceği için, çürük oluştuğu zaman tedavi edilmelidir. İlerde oluşabilecek diş çarpıklığı, çene gelişiminde bozukluk ve genel sağlık problemlerine ( romatizma,kalp rahatsızlıkları v.b )sebep olabileceği unutulmamalıdır. Ayrıca koruyucu amaçlı her 6 ayda bir topikal olarak flour uygulanmasında fayda vardır.

Diş gıcırdatmak veya sıkmak ( bruksizm )ile dişlere aşırı basınç geldiği için, dişlerin kron boylarının aşınmasına ve kron boylarının kısalmasına, soğuk sıcak hassasiyeti olmasına neden olmaktadır.

Ayrıca sabah uyandığınızda çenede yorgunluk, eklemde ağrı ve kulak çınlaması hissedilebilir. Diş hekiminizin hazırlayacağı özel bir aparatla bunun önüne geçilebilir.

  • Diş çürükleri ve dişeti hastalıkları tedavi edilmelidir.
  • Gömülü ve kök halinde kalmış çürükler çekilmelidir.
  • Dişlerin tüm yüzeyleri ve dil sırtı çok iyi fırçalanmalıdır.
  • Ağız kuruluğu varsa ,nedeni bulunmalı ve giderilmelidir.
  • Alkol ve sigara bırakılmalıdır.

Eğer yapılan müdahalelerden sonra hala ağız kokusu şikayetiniz var ise diğer sebepler araştırılmalıdır;

  • Sinüs ve akciğer kökenli diğer enfeksiyonlar
  • Diyabet
  • Böbrek yetmezliği
  • Metobolizma bozukluğu
  • Karaciğer yetmezliği

Ostrojen ve progestron hormonlarındaki artış, dişlerin üzerindeki bakteri plağının oluşumunu arttırır. Plak uzaklaştırılmazsa gebelik gingivitisi dediğimiz dişeti iltihabını oluşturur. Hamilelik öncesi zaten gingivitis varsa, şiddeti artar ve periodontitise dönüşür. Dişetleri şiş, kırmızı, lobüler görünümde ve kanama eğilimindedir.

Bu nedenle hamilelik planlanıyorsa, önceden diş hekimine gitmekte fayda vardır. Hamilelik esnasında itinalı diş temizliği yapılmalı, dengeli beslenmeli, B 12 ve C vitaminleri de ağızdan desteklenmelidir.

Çok gerektiğinde ağız içinden bir veya iki kez röntgen çekilebilir. Her ne kadar doz düşük, ışın verilen bölge karın bölgesinden uzak olsa da, mutlaka kurşun önlük kullanılmalıdır.

Hamilelikte, bebeğin dişlerinin renkleşmesine sebep olabilecek, TETRASİKLİN grubu antibiyotiklerden kaçınılmalıdır.

Diştaşı temizliği, ultrasonik (titreşimli )aletlerle dişlerin üzerinde biriken, çay, kahve, sigara gibi boyayıcı maddelerin ve diştaşlarının uzaklaştırılması işlemidir. Diş minesine hiçbir zararı yoktur. Aksine oluşan diştaşının, diş üzerinden uzaklaştırılmaması dişeti hastalığına, dişetinin çekilmesine, kötü ağız kokusuna neden olmaktadır. Ağız ve diş sağlığının en etkili koruma şekli, kişinin dişlerini düzenli olarak hergün iki kez doğru bir şekilde fırçalaması, diş ipinden faydalanması ve yılde iki kez dişhekimine kontrole gitmesidir.

home1-image2-copyright